Vauvahieronta
Vauvahieronnasta
Kun vauva pysyy terveenä, eikä pienen elimistö tarvitse kamppailla tulehduksia vastaan, kehitys etenee ja vauva voi käyttää voimavaransa kehittäviin ja vahvistaviin toimintoihin. Hieronta auttaa vauvaa tuntemaan ja hallitsemaan oman kehonsa ja sen rajat. Persoonallisuuden tasapainoisen kehityksen perustana on turvallisuuden kokeminen. Se syntyy lapsen ja vanhempien vuorovaikutussuhteessa. Lapsen pitää kokea olevansa hyväksytty alusta lähtien. Parhaiten se voidaan viestittää lapselle kosketuksen, puheen ja läheisyyden avulla. Koketuksen aistiminen on eräs ihmiskehon aikaisemmin kehittyneistä toiminnoista. Sikiön on tutkittu aistivan kosketusta jo parin kuukauden iässä. Sikiö on tuolloin vain neljän sentin pituinen, eikä sillä ole korvia tai silmiä, mutta ihon tuntoherkkyys on hyvin kehittynyt. Alkion kehityksessä neuraalilevyn päälimmäisestä solukerroksesta ,ektodermistä, kehittyy sekä iho että hermosto. Ihmisen alkiokehityksen aikana ensimmäinen toimiva aisti on tuntoaisti. 

Hieronnan vaikutuksia vauvaan on mm. verenkierron vilkastuminen, hengityksen syveneminen, ruuansulatuksen vauhdittuminen, hermoston tasapainottuminen ihon reseptoreiden kautta, lihasjännitysten laukeaminen, unen laadun parantuminen ja syveneminen, motorisen kehityksen edesauttaminen, jne. 

Verenkierron vilkastumisen ansiosta vauva pysyy lämpöisempänä ja elimistö saa paremmin happea ja ravintoaineita. Ruoansulatus tehostuu ja helpottuu, vähentää koliikkia. Hieronnan myötä vauvan hengitys syvenee. Uni syvenee ja unen laatu paranee. 

Hieronta auttaa positiivisesti vauvan kehon hahmotukseen. Lapsi tutustuu itseensä, oppii hahmottamaan kehonsa rajat eikä kohli itseään niin helposti. Vauva oppii myös rentoutumaan, mikä auttaa esimerkiksi nukahtamiseen. 

Äidin hieroessa vauvaa lisääntyy äidillä samojen hyvän olon hormonien, oksitosiinin ja prolaktiinin, erittyminen kuin vauvalla. 

Hormonien aikaansaamia vaikutuksia ovat:
- Verenpaineen lasku
- Äidinmaidon erityksen lisääntyminen
- Stressihormonitason lasku
- Kivun lievitys
- Auttaa kohtua supistumaan ennalleen
- Lisää rentoutta


Koliikin, eli kovan vatsakivun yksi syy on ruoansulatusjärjestelmän kehittymättömyys. Kohdussa vauva on päässyt helpolla, mikään ei ole rasittanut hänen oloaan. Syntymän jälkeen ruoansutatuselimistän on kyettävä vastaanottamaan ja sulattamaan ruokaa. Joillekkin vauvoille se tuottaa valtavaa rasitusta ja tuskaa. 

Hoidolla johon yhdistetään hierontaa ja jumppaa on saatu hyviä tuloksia koliikin hoidossa.

Vauvahierontaan
Vauvahierontaan voit varata ajan omalle vauvalle, tämä on erityisen suositeltavaa jos vauvalla on kovasti vatsavaivoja. Hieronnassa käsitellään koko keho, ja koliikkioireista kärsivän potilaan vatsa käsitellään erityisen hyvin. Kotiin mukaan saatte kirjalliset ohjeet hieronnasta. 

Vauvahieronta kurssi kestää 2X1,5tuntia, siinä ajassa opiskellaan koko kehon hieronta, pieniä jumppaliikkeitä vatsalle ja tutustutaan vauvan kantamiseen liinassa tai repussa. Kurssi sisältää kirjalliset ohjeet vauvahieronnasta. Kurssit ovat pieniä max 6 vauvan ryhmiä. Jotta opiskelurauha säilyy kaikille.

 

­